of course 的不同用法

    

(Image From:Freepik)

 

『of course』在不同的情況下使用,其實也有著不同的涵義。『of course』其實和"yes / sure / certainly / absolutely / No problem"都有著差不多的意思:
 

『of course』當然 表示肯定或允許做某事

A: “Can I join you for lunch?”
我可以跟你們一起吃午餐嗎?
B: “Of course you can have lunch with us!”
當然可以跟我們一起吃午餐!
 

『of course』當然;自然 表示接下來所說的事很理所當然或已經爲人所知 

Henry got sick at school today. He went home, of course.
Henry 今天在學校生病了,所以他當然回家了。
 

『of course』當然 表示接受或同意對方所說的話

A: “Thanks for helping me clean the house.”
謝謝你幫我清理房子。
B: “Of course! I'm happy to help.”
當然!我很樂意幫忙。
 
影音解說在這裡(AMC Youtube Channel):https://youtu.be/QjidEXx2sGQ